Apartmani Kristina - osnovne informacije

Apartmani Kristina

Porodica Đurković vam upućuje dobrodošlicu!

Apartmani Kristina je životni projekat porodice Đurković. Miro i Nada, sa svojom kćerkom Kristinom (po kojoj objekat i dobio ime, i koja je zvanična Miss Turizma Crne Gore i zaštitno lice mnogih hotelskih lanaca) i cjelokupnim osobljem će učiniti sve da vaš boravak kod nas bude nezaboravan.

Ljubazno osoblje bit će Vam u svakom trenutku na usluzi, kako bi Vaš boravak u apartmanima Kristina bio ugodan i sadržajan.

Želimo Vam ugodan odmor!

Apartmani Kristina

Uređenje objekta

Rekonstrukcija objekta je urađena 2014 godine, koja u značajnoj mjeri mjenja izgled objekta, i povećava udobnost gostiju tokom boravka u apartmanima. U sklopu Objekta je internacionalni restoran sa 4*, sa veoma bogatom ponudom nacionalnih i internacionalnih jela. Veoma mirna i tiha pozicija apartmana Kristina omugaćava njenim gostima da budu izvan uobičajenih ljetnih gužvi, preglasne muzike i svega što bi pokvarilo ili narušilo odmor, ali njena geografska pozicija je dovoljno blizu svih važnijih dešavanja i turističkih centara. Rekonstrukcija ovog luksuznog objekta obuhvatila je kompletno sve apartmane, uvođenje centralne klimatizacije, rekonstrukciju javnih površina, restorana i recepcije, dok je naročita pažnja data svakom, pa i najsitnijem detalju. Kompletna rekonstrukcija i uredjenje apartmana podrazumjeva najmoderniji dizajn sa primorskim detaljima tipičnim za ovo mjesto, koji daju ovom objektu kompletno drugačiji izgled. Cilj same rekonstrukcije je bio da se poboljša i unaprijedi udobnost kompletnog objekta i izađe u susret željama i najzahtjevnijih gostiju sa njihovim modernim načinom života, ali uz jednu opuštenu i prijatnu atmosferu koja će njihov boravak kod nas učiniti veoma udobnim i nezaboravnim.

Tradicija

Nošnja mještana Krtola

U etnološkim odlikama Crne Gore narodna nošnja zauzima veoma istaknuto mjesto, vjerovatno znatno upečatljivije i obuhvatnije nego što je to slučaj sa drugim narodnm nošnjama na Balkanu, pa i šire. Razlozi takvog uvažavanja proizilaze iz njezine istorijske uloge i estetskih kvaliteta.

Klima

Ruža vjetrova Bjelila

Boka Kotorska ima mediteransku klimu čije su osnovne odlike suva i topla ljeta i blage zime. Bjelila imaju specifičnu mikroklimu, koja je uslovljena položajem na obali zaliva, pa je srednja godišnja temperatura vazduha oko 18 oC, a srednji godišnji broj sunačanih dana iznosi 220. U julu i avgustu ima 15.9 sunčanih sati dnevno, a srednja temperatura morske vode u ljetnjem periodu iznosi 20-27 o C, a takva je i srednja temperatura vazduha u toku dana, čime je obezbjeđeno trajanje kupališne sezone i po 5 mjeseci godišnje. Količina soli u morskoj vodi je 27%. Srednja godišnja količina padavina je 1930 mm/m2. Relativna vlažnost vazduha je s jeseni 80%, a ljeti 63%.

Istorija

Bjelila, 1886. godine

Stara katastarska karta Bjelila iz 1886. godine.

Razvoj mjesta

Bjelila, od ostrva do naselja

Naselje Bjelila je počelo da se izgrađuje oko 1760. godine, i to su prije svega bile male kamene kuće u kojima se držao pribor za barke i ribolov, da bi kasnije, oko 1830. godine, kuće dograđivane i pretvarane u konobe u kojima se pravilo i držalo vino. Za vrijeme austrougarske okupacije na Bjelilima je izgrađeno pristanište koje je povezano sa vojnim utvrđenjem Fortica, na brdu iznad Radovića, između Pržna i Oblatna.

Riješićemo svaku nedoumicu ili zahtjev ... kontaktirajte nas!